С 15 000 лева възстановяват парк в свищовско село

Публикувано на ср, 12 апр. 2023
113 четения

С близо 15 000 лв. предстои да бъде облагородена съществуваща зона за отдих в село Совата. Средствата са по проект на Община Свищов, одобрен за финансиране в конкурса на МОСВ и ПУДООС на тема “Обичам природата – и аз участвам”, който е част от Националната кампания “За чиста околна среда”.
Проектът предвижда възстановяване на парка в централната част на селото, който да се превърне в приятно място за отдих и почивка. С неговото реализиране се очаква парковата зона да придобие по-приветлив вид, което ще спомогне за подобряване качеството на живот на жителите на селото, а освен това ще се насърчи и местната общественост за бъдещи екологични инициативи.
Общото състояние на зоната за отдих в момента е лошо, зелените площи са силно замърсени и обхванати от вредна дървесна и храстовидна растителност. Наличната инфраструктура е амортизирана, пешеходната алея е в лошо състояние – неравна и обрасла с растителност, оградата е компрометирана и на места липсва, кошчетата за отпадъци са прогнили от ръжда, прогнили са и пейките. Предвижда се санитарна сеч, засаждане на нови растителни видове, обновяване на съществуващите пейки, подмяна на кошчетата за смет с нови, реновиране на пешеходните алеи и ремонт на оградата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново