Руският балет на лед покори публиката

Публикувано на пт, 28 Ное. 2014
904 четения

Звездите на Руския национален балет върху лед покориха многобройната публика във Велико Търново с уникална комбинация между класически балет и виртуозна техника на фигурното пързаляне. Приказните декори, пищните и бляскави костюми, изящните и стилни изпълнения донесоха истинска наслада на малки и големи и превърнаха спектакъла в истинско коледно вълшебство.
В сряда вечерта фигуристите от Санкт Петербург представиха един от най-емблематичните си спектакли – “Лешникотрошачката” на Чайковски, и за пореден път доказаха, че с право ги наричат “Господарите на спорта в Русия”.
Артистите покориха публиката със своето подражаемо шоу – не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танци, костюми и кънки на лед. Всичко това вплетено в изключителен магнетизът.
Главни герои на търновска сцена бяха шампионите на Русия Екатерина Костромина и Олег Ягубков, а сред изпълнителите бяха и медалистите от редица международни шампионати Дария Капустинская и Роман Зарутцкий.
Не случайно спектаклите на балета имат огромен успех в целия свят.
За първи път в историята на Велико Търново сцената на Двореца на културата и спорта “Васил Левски” се превърна в ледена пързалка. Снощи звездите от руския балет на лед изиграха и втората си ледена феерия – спектакълът “Пепеляшка” по музика на Прокофиев.
Златина ДИМИТРОВА, сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново