Ротарианците наградиха 21 успели ученици

Публикувано на чт, 20 юни 2024
872 четения

Ротари клуб – Велико Търново, връчи награди на 21 изявени и отлични ученици, които са завоювали призови места и са лауреати в националните кръгове на ученически олимпиади и състезания през 2023-2024 година. Наградите се връчват за девети път в рамките на инициативата на РКВТ „Талантливите деца на Велико Търново”. Всички ученици получиха ваучери с левовата равностойност на 300, 200 и 100 лева и луксозен алманах за 85-годишната история на клуба.

Церемонията по награждаването се проведе в присъствието на ротарианци, родители, преподаватели и приятели на талантливите деца.
Събитието уважи Пенка Игнатова, директор на Дирекция “Образование” в Община Велико Търново. Своите поздравления поднесе президентът на Ротари клуб – Велико Търново, Николай Тончев, който каза, че тази церемония е най-вълнуващата в годината на неговото ръководство на клуба, защото няма нищо по-важно от това да има ученолюбиви и умни деца във Велико Търново и страната ни. Тончев се обърна специално към родителите и учителите на децата и им благодари за подкрепата и опората, която им дават.
Пенка Игнатова предаде специалните поздрави за успелите ученици от името на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и ги призова да не забравят текста на ротарианския химн, в който се казва, че всяко сърце е самотно, ако няма мечта, а мечтите се постигат задружно, за да има доброта. Президентът на Ротаракт клуб – Велико Търново, Марий Стоянов призова наградените да се присъединят към младежките структури на Ротари – Ротаракт и Интеракт клуб и да обединят усилията си в правенето на добри дела.
Учениците, родителите и преподавателите от своя страна благодариха на Ротари клуб, че оценява техния труд и упоритост.

Ето и пълния списък на наградените ученици:
1. Ана Орманджиева – 12 клас, ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” – лауреат, трето място и оценка 6,00 на олимпиадата по немски език.
2. Петя Узунова – 12 клас, ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, лауреат, второ място и оценка 6,00 на олимпиада по испански език.
3. Теодор Златанов -10 клас, ПМГ “Васил Друмев” – първо място в националните Пролетни математически състезания
4. Илия Ников – XI клас, ПМГ “Васил Друмев”, първо място в Есенно национално състезание по физика
5. Ивона-Сияна Станева – 11 клас, ПГСАГ „Ангел Попов” – първо място в направление “Рисунка”, възрастова група ХІ и ХІІ клас в Национален конкурс „Бог е любов”
6. Ема Богданова -3 клас, ОУ „Димитър Благоев“ – първо място в направление “Приложни изкуства”, възрастова група V и VІ клас в Национален конкурс „Бог е любов”
7. Емануил Серафимов
8. Йоанна Чанева
9. Гергана Димитрова
10. Бригита Благовестова
11. Бояна Георгиева
12. Християн Долчинков
Всички от 11 клас вПМГ “Васил Друмев” – трето място в тестови задачи за учениците в гимназиален етап:
13. Никол Емилова
14. Анджелина Илиева
15. Силвия Димитрова – 9 и 11 клас, ПГСАГ “Ангел Попов” – ІІІ място отборно класиране, ІІ място в категория “Букет микс” в състезание по озеленяване и цветарство
16. Юлия Йорданова – ХІ клас,ПГ по моден дизайн – ІІ място в категория “Модно ревю” в състезание „Млади таланти в модата”
17. Йоана Петрова
18.Моника Тодорова
Х клас, ПГСАГ “Ангел Попов” –
І място в първа възрастова група в състезание „Млади таланти в интериорния дизайн”
19. Елица Данева
20. Кристиан Дуков –
11 клас, ПГСАГ “Ангел Попов” –
І място във втора възрастова група в състезание „Млади таланти в интериорния дизайн”
21. Калина Досева, ПМГ “Васил Друмев” – второ място в Международния турнир на младите физици.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново