При огромен интерес премина спортният празник на Ксилифор

Публикувано на нд, 1 окт. 2023
302 четения

С много игри и забавления премина спортният празник в парк “Ксилифор”, който е част от кампанията “Движи се и победи”. Хубавото време събра стотици деца и възрастни в събота сутринта, за да се забавляват заедно в различни състезания и предизвикателства. Първият етап от есенния дял на инициативата стартира с поход до Ксилифор, като участниците тръгнаха от три точки – село Шереметя, от кв. “Асенов” и църквата “Св. четиридесет мъченици”, и от автобусното обръщало до ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. По традиция спортно-туристическият празник започна с риболов за деца до 14 години, организиран от ЛРД “Сокол – 1884”. А победител в надпреварата стана Янислав Каркоров, негов подгласник е Ивелина Иванова, и двамата от ЛРД “Сокол – 1884”. На трето място е Радослав Стефанов от Център за настаняване от семеен тип „Цветарска“.
Откриването на празника започна с изпълнения на таланти от Младежкия дом, докато течеше регистрацията за щафетните игри, лъвски скок, бадминтон и другите състезания. В щафетните игри най-бързи при учениците от 1 до 4 клас са състезателите от отбор „Безстрашните“ от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, следвани от „Бързите“ и ЦСКА от ОУ “Бачо Киро”. В категорията 5 – 8 клас призовото място завоюва отбор „Цветарска“, а след тях се наредиха „Победителите“.
Спортен хъс и желание за победа показаха и участниците в надпреварата лъвски скок. Състезанието беше разделено на две категории за момчета и момичета. При състезателите 1-4 клас победители са Магдалена Петрова от ОУ „Бачо Киро“, следвана от Дияна Дянкова от ЦНСТ „Цветарска“ и Бориса Димитрова от ОУ „П. Р. Славейков“. При момчетата се отличиха Калин Енчев от ЦНСТ „Цветарска“, Нихат Караджов и Серджио Атев от ОУ „Бачо Киро“. При по-големите първо място при момичетата и момчетата спечелиха Гюлджан Исмаилова и Калин Енчев от ОУ „Христо Ботев“, на второ място са Миглена Огнянова и Нихат Караджов, на трето – Елка Трифонова и Серджио Атев.
Своите умения на шахматната дъска показаха Радосвет Абаджиев от ОУ „Бачо Киро“, който стана първи, втори се класира Стефан Петров от СУ „Георги Измирлиев“, а трети – Лъчезар Йорданов от ОУ „П. Р. Славейков“.
При волейбола за ученици до 14 г. на първо място са Галка Анчева, Бахар Касимова, Адреана Колева, Христина Християнова от ОУ „Владимир Комаров“, следвани от Диян Спасов, Павлин Гроздев, Мирослав Корчев и Ашквеким Веселинов от същото училище, а трети са „Гладиаторите“ Керим Кемалов, Нихат Караджов и Мъстън Козубалиев от ОУ “Христо Ботев“. При по-големите – до 18 г., първи станаха Мехмед Ибрашимов, Али Ибрашимов, Алекс Ганев, Асан Алиев и Николай Алиев от СУ „Владимир Комаров“. На второ място са момичетата Мелиса Дюстабанова, Анелия Петрова, Преслава Генчева и Виктория Станчева от същото училище.
При състезанието стрелба с лък се отличиха Любка Бакалова от СУ „Вела Благоева“, която е на първо място, следвана от Назиф Назифов. При бадминтона на първо място е Калин Енчев от ЦНСТ, втори е Мехмед Ибрашимов от СУ „Владимир Комаров“, а трети е Стоян Витанов от ОУ „Бачо Киро“.
Голям интерес сред участнциите предизвикаха и останалите центрове на предизвикателствата – тролей над езерото, дартс и туристически каяк. Сред най-атрактивните забавления бе въжената градина, която събра малки и големи търсачи на силни усещания. Всеки един трябваше да премине подвижните препятствия на първото ниво, което е на 7 метра височина и изисква смелост, ловкост и отлична координация.
От Регионалната здравна инспекция отново раздаваха здравно-информационни материали и измерваха кръвното налягане на всички желаещи.
Вторият етап на “Движи се и победи” ще се проведе на 7 октомври с поход до село Арбанаси, а третият ще е на 21 октомври с поход от Присово до Ксилифор.
Кампанията “Движи се и победи” се организира от РЗИ, Община В. Търново, ТД “Трапезица – 1902”, Младежкия дом и преминава под егидата на председателя на Великотърновски общински съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново