При извънредни мерки за безопасност заседава Общинският съвет в Сухиндол

Публикувано на сб, 11 апр. 2020
74 четения

При извънредни мерки за безопасност се проведе редовното заседание на местния парламент в Сухиндол. Кметът инж. Пламен Чернев осигури за всички общински съветници защитни маски, очила, ръкавици и дезинфектанти. За пръв път заседаващите стояха на голямо разстояние един от друг. Мерките са във връзка с извънредното положение в страната и борбата срещу разпространението на COVID-19.
По време на заседанието беше приета програмата за управление в мандат 2019г.-2023г.
„Разбира се програмата е отворена за допълнения. Защото виждате, че никой не знаеше за тази пандемия, която дойде в световен мащаб. Никой не беше подготвен да работи в такива условия. Въпреки всичко ние трябва да работим, да изграждаме и да осъвременяваме инфраструктурата ни. Най-вече да запазим живота и здравето на нашите съграждани, както и да запазим персонала, който работи в градината, яслата и училището, Домашния социален патронаж, Дома за пълнолетни лица с деменция“, сподели кметът инж. Пламен Чернев.
Относно годишния доклад за наблюдения на общинския план за развитие 2014-2020г. инж. Чернев подчерта, че той е изготвен обективно, като участие в направата му са взели независими експерти.
„Тук е важно да се отбележи, че процентът на безработица се запазва. За съжаление не знаем дали след тази криза безработните няма да се увеличат. Положили сме много усилия, за да изпълним плана. Преминахме в този период през няколко правителства, включително служебни“, сподели инж. Пламен Чернев. Той представи и новия заместник-кмет Петьо Русев, който беше назначен през февруари.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново