Предстои полагане на антибактериална настилка в болницата в Павликени

Публикувано на пн, 21 Ное. 2022
127 четения

Антибактериална подова настилка предстои да бъде положена в МБАЛ – Павликени. С такава ще бъдат обновени операционните зали и помещенията към обособения сектор за лечение на пациенти с Covid-19. В тези помещения се работи с чувствителна електроапаратура и хигиената е от критично значение, посочват от лечебното заведение. Инвестицията за антибактериалната настилка възлиза на 26 700 лв. без ДДС. Средствата са по проект “Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи” и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.
Предстои да бъде избран изпълнител по обявената обществена поръчка.
Със средства по същия проект е планирано изграждането на изолиран асансьор за превозване на пациенти с Covid-19. В момента съществуващият асансьор е в лошо състояние и се нуждае от подмяна. Прогнозна стойност за асансьора е 44 330 лв. без ДДС.
Отделно със средства по същия проект предстои доизграждане на съществуващата кислородна инсталация, изграждане на вакуум централа, както и на повиквателна система “Пациент – медицинска сестра” в ковид сектора. По този начин ще се оборудва с панели до всяка легло, на които ще са разположени изводи за медицински газове. Новите панели са с по-малко стресиращ интериор в болничната стая, без от това да е намалена функционалността им и ще осигуряват изключително лесен достъп до скритите зони за обслужване и поддръжка, посочват от лечебното заведение. За изграждане на системата е подписан договор с фирма “Маркон” ЕООД. Той е на стойност 54 900 лв. без ДДС;.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново