Предстои новият прием на документи в Центъра за квалификация към ВТУ

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
1234 четения

Центърът за квалификация към Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” започва втория (пролетния) прием на документи за кандидатстване за учебната 2022/2023 г. от 9 януари. От тогава до 17 февруари ще може да се кандидатства за специалностите: “Психологическо консултиране в детско-юношеска възраст” (само в задочна форма на обучение), “Ресурсен учител” (само в задочна форма на обучение) и за всички специалности, предлагани в дистанционна форма на обучение: “Арттерапия и трудотерапия”, “Библиотекознание и библиография”, “Бизнес информационни технологии”, “Информационен мениджмънт”, “Информационна сигурност”, “Консултативна психология”, “Организационна психология”, “Педагогическа психология”, “Психология”, “Психология на превантивната работа в образователни и социални институции”, “Психология на ранното детско развитие (ранна детска и предучилищна възраст)”, “Семейно консултиране”, “Супервизия в помагащите професии”, “Управление на образованието” и “Учителска правоспособност”, посочват от Центъра.
В Центъра за квалификация към ВТУ се осъществява и обучение за придобиване на следните професионални квалификации в специалността “Учителска правоспособност” (дистанционна форма на обучение): учител по английски език, по български език и литература, по география, по гражданско образование, по изобразително изкуство, по икономика, по информатика и информационни технологии, по история, по китайски език, по математика, по немски език, по предприемачество, по руски език, по технологии и предприемачество, по философия, по френски език, по японски език.
Документи за кандидатстване за всички посочени специалности може да се подават на място в Центъра за квалификация от 8,30 ч. до 16 ч., чрез препоръчана поща или на e-mail-адрес: ck_vtu@ts.uni-vt.bg. Класирането на одобрените кандидат-специализанти ще бъде публикувано на сайта на Великотърновския университет (в секцията на Центъра за квалификация) на 22 февруари 2023 г. след 16,30 ч. Записването на приетите специализанти ще става на място в Центъра, всеки работен ден между 8,30 ч. и 16 ч. от 23 февруари до 02 март 2023 г., поясняват от там.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново