Предизвикателствата в образователната система в областта обсъдиха експерти

Публикувано на сб, 20 апр. 2024
355 четения

Текущата образователна обстановка в общините от област Велико Търново беше обсъдена на заседание на Областния координационен център. То се проведе в сградата на Областната администрация и бе водено от областният управител Ивайло Здравков. Детайлно обсъждане относно изпълнението на ПМС №100 от юни 2018 г. бе акцент по време на срещата, на която присъстваха, инж. Розалия Личева началник на РУО,  представители на ОДМВР-Велико Търново и на дирекциите “Образование”, “Култура”, “Социални дейности” във всички общини на територията на област Велико Търново.

Презентираните данни от страна на началникът на РУО инж. Розалия Личева дадоха възможност за анализ на предприетите мерки за справяне с предизвикателствата в системата на образованието, особено по отношение на отпадането на ученици. Подчертано беше значението на индивидуалният подход към проблемните ученици и на ефективната координация с други институции и регионални управления на образованието. Важността на постоянния мониторинг и проследяване на децата и учениците, особено тези със специфични нужди или които са преместили местопребиваването си, беше посочено като основен акцент за осигуряване на качествено образование и предотвратяване на отпадането от училище.

Областният управител Ивайло Здравков изрази благодарност към Областния координационен център за съвместното изпълнение на ангажиментите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново