Преасфалтират пътя Поликраище – Г. Оряховица

Публикувано на чт, 16 май 2019
151 четения

До края на месеца започва дългоочакваният основен ремонт на пътя Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица. Жителите на населените места от години настояват за рехабилитация на второкласния път и дори излязоха на протест заради многобройните обещания и липса на адекватни действия. След дълго чакане средствата за ремонт на 6-километровата отсечка бяха осигурени и са в размер на 3,3 млн. лв. от бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура”. Предвидено е не само пълно преасфалтиране, но и ремонт и изграждане на отводнителни канали, банкети, полагане на хоризонтална и вертикална маркировка. В момента се подготвя проектът и до края на месеца трябва да започнат ремонтните дейности, които ще продължат 90 дни. Изпълнението е възложено на “Пътни строежи – В. Търново”.
От вчера започна ремонт на част от пътя I-4 В. Търново – Антоново. Движението в района от Лясковец към разклона за Стражица се извършва в едната лента – от км 137+000 до км 172+900. Рехабилитацията на пътя е указана с пътни знаци и регулировчици, като крайният срок за приключване е 31 май.
Продължава основният ремонт на пътя Миндя – Присово, като движението се извършва в едната лента с последователно пропускане в двете посоки със светофарна уредба. Ремонтът ще приключи до края на месеца.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново