ПОКАНА за подаване на проектни идеи за изпълнение на Плана за интегрирано развитие на община Велико Търново за периода 2021-2027

Публикувано на ср, 20 мар. 2024
141 четения

Община Велико Търново  кани всички заинтересовани страни за подаване на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма за развитие на регионите  2021-2027.

Основната цел на процедурата е насърчаване на интегрираното и приобщаващо социално, икономическо и екологично развитие, култура, природното наследство, устойчивия туризъм и сигурността в градските райони.

Индикативният размер на безвъзмездната финансова подкрепа за община Велико Търново е 59 464 268 лева.

Допустимите за финансиране  дейности са следните:

  • Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност;
  • Енергийна ефективност;
  • Устойчива мобилност, вкл. градска мобилност;
  • Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност;
  • Зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства;
  • Социална инфраструктура в т.ч. :

Образователна инфраструктура;

Здравна инфраструктура;

Социална инфраструктура.

 

  • Жилищно настаняване;
  • Култура, спорт и туризъм.

Допустими бенефициенти по процедурата са  държавни органи; областни администрации;  общински власти; представители на гражданското общество (неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати, фондации); представители на бизнеса (предприятията); научна и академична общност, вкл. училища и висши учебни заведения; дружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост; лечебни заведения, държавна или общинска собственост, само в партньорство съответно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна собственост) или общината (в случай на общинска собственост); културни институти; други организации от публичния сектор.

По процедурата кандидатите могат да участват самостоятелно или в партньорство. В реализацията на една проектна идея не могат да участват повече от 5 партньора (кандидат/водещ партньор и 4 партньора).

Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите дейности, са публикувани на на официалната страница на община Велико Търново в секция „Обяви и съобщения“.

Проектните  идеи следва да отговарят на целите, заложени в Плана за интегрирано развитие на община Велико Търново за периода 2021-2027 и подавани до Звено за подбор на проектни идеи на община Велико Търново на е-поща – mayorvt@vt.bia-bg.com,   както и на zveno_piip@ veliko-tarnovo.bg.

Крайният срок за подаване на проектни идеи е 09.05.2024 г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново