Поетеса дари 333 лева на деца, болни от диабет

Публикувано на нд, 1 окт. 2023
727 четения

Великотърновската поетеса Райна Недялкова дари 333 лева на деца, болни от диабет. Сумата беше събрана на представянето десета й стихосбирка „Шепот на дъжд“ в НЧ „Надежда“, което обедини около каузата десетки почитатели на поезията и авторката. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и дамите от Вокална група „Песни и приятели“, които бяха подбрали подходящ репертоар и дори успяха да накарат някои хора от публиката да попеят с тях.
„С Райна се познаваме от много години. Когато аз преживях един от най-трудните моменти в живота си – загубата на моята съпруга, тя беше един от малкото приятели, които ми подадоха ръка. Тя ми стопли душата и беше неотлъчно с мен месеци наред. Не че нейният живот е по-лесен, но малцина са хората с толкова добра душа, голямо сърце, такава честност и откровеност в приятелството си към хората“, каза поетът Петър Пацев, който подчерта, че с всяка следваща книга Недялкова доразвива своя поетичен дар и създава все по-добри творби. Пацев сподели, че именно Райна го е вдъхновила и той самият да отделя половината от приходите си от продажбата на своите стихосбирки за борба с рака.
Трогателен момент беше този, в който Недялкова припомни как инициаторката за създаването на ВГ „Песни и приятели“ и една от изпълнителките в него – Елка Иванова, я е изненадала за 50-ия й юбилей с торта, която поетесата в онзи момент не е могла да си позволи. Това просълзи хората в залата и доведе до нова изненада – торта от Елка и за настоящия рожден ден на авторката, който съвпадаше с представянето на новата книгата.
„Пред Бог, пред вас и пред себе си обещавам,че докато ме има на тази земя, аз ще продължа да усмихвам чуждите души, защото така е щастлива и моята грешна душа“, каза в края на събитието рожденичката, която от 36 години също живее с диагнозата диабет.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново