ПГАТ “Ц. Церковски” в Павликени придобива нова техника

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
832 четения

Нов трактор “Landini 5-115H” и култиватор за слята обработка Zamidis придоби Професионалната гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски” в Павликени. Покупката стана възможна чрез реализацията на проект “За успеха си утре се готвим от днес” в рамките на Националната програма “Модернизиране на системата за професионално образование” на МОН за 2014 година. Ценната за училищната придобивка е на стойност 99 420 лева, 10 000 от които са от дарители. Новата техника беше посрещната в училището с официално тържество, на което бяха и собствениците на фирмата вносител Веселин Генев и Анелия Кънева, бизнесмени и земеделски производители от града и региона.
Директорът на училището Надежда Иванова благодари на павликенските земеделски производители Никола Рачев, Иво Бянов, Раденко Чолаков и Регионалния фермерски съюз като дарители за инициативата. Учениците в нашето училище получават подготовка на много високо ниво. Чрез предоставената днес техника те ще имат достъп до съвременни технологии, които ще ги направят адекватни на пазара на труда – сподели пред присъстващите своето задоволство Надежда Иванова.
Фирмата доставчик на новата техника дари на училището тороразпръскваща машина за целите на професионалното обучение по специалността “Механизация на селското стопанство”. Собственикът на фирмата Веселин Генев представи своя бизнес и обяви готовност за предоставяне на учебна практика и летни стажове за изявени ученици в базите на фирмата в страната.
Елка СПАСОВА
сн. пресцентър Община Павликени

loading...
Пътни строежи - Велико Търново