Първата Професионална учеща общност на СУ „Вела Благоева“ представи годишната си работа

Публикувано на пт, 22 юни 2018
295 четения

Първата Професионална учеща общност на СУ „Вела Благоева“ демонстрира годишната си работа с 9 “а” клас по време на специална презентация. Създаденият в началото на учебната година интердисциплинарен екип с лидер главен учител Розалия Димкова, показа пред ученици, учители и гости резултатите от проектно базираното обучение на гимназистите. Специален гост на събитието бе Ели Хаджисотирова, програмен координатор към Фондация „Америка за България“, която предостави иновативния метод на училището чрез обучения на учители.
През цялата година учителите по български език и литература Даниела Солакова, по химия и опазване на околната среда Кристина Ганева, по информационни технологии Анета Драганова, по изобразително изкуство Даниел Терзиев, по история и цивилизации Диляна Нуриева и по биология и здравно образование Розалия Димкова, планираха заедно отделни урочни единици, за да могат учениците да изработят продуктите по общата тема „Ти си това, което ядеш“. В дейностите се включиха и учителят по география и икономика Данаил Христов, по испански език и предприемачество Анелия Костадинова и Славина Кушева по английски език.
Училището подпомогна ежеседмичните срещи на учителите от професионалната учеща общност със специално помещение за планиране, техника и ресурси за работа им.
Абсолютен фаворит сред крайните продукти е пирамидата на храненето, за която основни усилия е положил Илиян. За интернет сайта на проекта водещи бяха Мирослав и Даниела. При здравословната чиния усилията са на Йоанна, Преслава, Кристиана и Янислав, които изрисуваха и пирамидата на храненето. Илиян, Симеон, Стивън и Даниела работиха по представянето на символите в храненето. Симона подпомагаше всички ученически екипи и ги координираше. Алехандра и София представиха храната през Средновековието. Нарън и Христиана приготвиха питка. Водещ на презентацията бе Йонна Крумова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново