Партньорки на Жерер Депардийо се заселиха в Хотница

Публикувано на ср, 7 февр. 2018
810 четения

Партньорки на звездата на френското кино Жерар Депардийо живеят в Хотница, научи “Янтра ДНЕС”. Обичаният артист се снима у нас в българо-швейцарския филм “Mon cochon et moi”. Досега актрисите са пребивавали в Пловдивско, но от няколко дни се радват на гостоприемството на хората от великотърновското село. Те са настанени във фермата приют “Приятели на четири крака”.
Атрактивните актриси са две прасета, които присъстват в цялата сюжетна линия на филма, сниман преди 3 г. в пловдивското село Калояново. В него Депардийо играе главната роля на възрастен мъж на име Ваня, който овдовява и живее тъжен и самотен. Действието се развива през 70-те години на миналия век в едно малко селце, където животът е спрял. За да разсеят чичо Ваня, близките на героя му подаряват домашен любимец. Но не куче, а прасенце. Според сценария в началото чичо Ваня не възприел идеята сериозно, но след това се привързал към прасето, което кръстил Симпи. И когато роднините поискали да го заколят, за да го спаси Ваня натоварил прасето в стар трабант и хукнал с него през села и паланки. Ролята на домашния любимец на чичо Ваня се изпълнява от двете прасета, които сега са се заселили в Хотница.
Режисьор на филма е италианецът Франк Добрин, който така харесал България, че вече живее в Пловдивско, заедно с българската си приятелка Нели. Вчера Нели разказа за “Янтра ДНЕС”, че двете актриси прасета са купени специално за “Mon cochon et moi”. След снимането на филма, животните са били отглеждани в пловдивско село. Но тъй като условията там не били много добри, Франк и Нели решили да ги преместят в приюта “Приятели на четири крака”, където се грижат много добре за всички животни. Нели допълни, че във филма с Депардийо са участвали и 5 български гъски, за които двамата с Франк продължават да се грижат.
Все още българо-швейцарският филм с Жерар Депардийо не е прожектиран в България.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново