Отвориха за движение обновения път Обединение – Стефан Стамболово

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
583 четения

След половин година чакане, най-накрая пътят Обединение – Стефан Стамболово е отворен за движение. Рехабилитацията на 16-километровата отсечка стартира през пролетта и трябваше да приключи през лятото, но въвеждането му в експлоатация се забави и гражданите бяха принудени да използват алтернативния по-дълъг маршрут. Причината за забавянето бе, че предстоеше монтиране на мантинели и пътни знаци, както и полагане на пътна маркировка, включително и шумяща в района на опасното кръстовище.
“Пътят е отворен от десетина дни и хората са доволни, тъй като не беше ремонтиран близо 40 години и беше в много лошо състояние”, заяви кметът на Обединение Ганчо Ганев.
Пътят Обединение – Стефан Стамболово е най-пряката връзка между В. Търново и Свищов. Заради множеството дупки по пътното платно м.г. хората излязоха на протест с искане отсечката да бъде спешно ремонтирана. Проектът за рехабилитацията на пътя бе изготвен още през 2015 г. и предвиждаше изграждане на кръгово движение на кръстовище в края на селото. Докато чакаха да бъде пуснат в експлоатация, много от шофьорите не спазваха забрана, преминаваха по новия път и отнасяха солени глоби от пътните полицаи.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново