Отвориха за движение новата пътна връзка

Публикувано на вт, 15 Окт. 2019
2265 четения

Новата пътна връзка, свързваща кварталите “Бузлуджа” и “Зона В”, вече е отворена за движение, потвърди за “Янтра ДНЕС” инж. Динко Кечев, шеф на строителната дирекция в Община В. Търново. Последните дейности в края на миналата седмица бяха свързани с полагането на пътна маркировка на отсечката. Ремонтните дейности, извършени от “Пътни строежи”, бяха инспектирани в края на миналата седмица лично от премиера Бойко Борисов.
Подготовката за изграждането на пътната връзка започна още през декември м.г., а същинското строителство стартира в началото на февруари. Стойността на новото трасе е около 1,8 млн. лв., отпуснати с постановление на Министерски съвет. Уличното платно е с широчина 14 м, изградени са тротоари и бордюри, монтирано е и ново уличното осветление. С отварянето на участъка ще се улесни достъпът между жилищните комплекси и ще се облекчи транспортното обслужване на гражданите в района.
“Направена е нова вертикална планировка, която да поема дъждовната вода от по-високата част. Има и достатъчно шахти, които да поемат водата при по-обилни валежи”, допълни инж. Кечев. На три места има точки за отводняване на трасето – в най-ниската част, на ул. “Стоян Коледаров” и връзката с кв. “Зона В”.
Междувременно в района тече подготовката за ремонта на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”, която от години чака реда си да бъде изградена. Продължават ремонтните дейности и в кв. “Картала”, а предвидените средства са за улиците “Стоян Михайловски”, “Васил Априлов”, “Камен Зидаров”, “Петко Тодоров” и “Александър Бурмов”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново