Отново събират стари електроуреди

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
457 четения

Община В. Търново отново организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Първата ще се проведе на 14 и 15 март и ще е на две локации, където гражданите могат да предадат лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди и др. В пункта ще се събират също излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, негодни за употреба батерии и акумулатори и стари гуми.
На 14 март – четвъртък, мобилният пункт ще е на паркинга в близост до микропазара в кв. “Бузлуджа” и ще е там от 10,00 до 16,00 ч. На 15 март – петък, пунктът ще е на паркинга на ул. “Симеон Велики” срещу Mall В. Търново от 10,00 до 16,00 ч.
Следващата кампания ще е на 7 и 8 юни като мобилният пункт ще бъде разположен отново на две локации. Първата е на паркинга на ул. “Стоян Михайловски” в кв. “Картала”, а втората ще е на паркинга на ул. “Симеон Велики”. Датите и местата за месец октомври са в процес на уточняване, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново