Откриха Porto Fresh във Велико Търново

Публикувано на сб, 4 Авг. 2018
8123 четения

Вкусни бейгъли, сандвичи, салати, здравословни десерти, фрешове и смутита са само част от асортимента на Porto Fresh – най-новото заведение за свежи храни и напитки във Велико Търново. Официалното откриване на кокетното заведение бе днес, точно в 14,10 ч., а отец Асен отслужи водосвет за здраве и благополучие. Това, което отличава Porto Fresh от местата за бърза закуска е, че предлага голямо разнообразие на здравословни храни, напитки и десерти, залагайки на чистите продукти и високото им качество. Всеки от тях е подбран лично, а голяма част от продуктите са от местни производители, за да се гарантира най-краткия път до клиентите, за да са максимално свежи.
“Отдавна имам идея за такова заведение, тъй като пътувайки из различни кътчета по света, натрупахме интересни идеи. Освен това здравословното хранене и начин на живот са мой личен избор. Така се появи идеята за Porto Fresh, а самото име Fresh – свеж, пресен, здравословен, изпълва със смисъл и съдържание това, което ще предлагаме”, споделя Мартин Згурев, собственик на Porto Fresh.
Главният готвач на заведението е шеф Васил Костадинов, който е завършил Кулинарната академията в София и има богат опит в чужбина. По негова идея са създадени част от рецептите, с италиански и френски привкус, но пречупени през българските предпочитания. Акцент в менюто на Porto Fresh са т.нар. бейгъли, които се предлагат с различни вкусове – с пиле, сладък, зеленчуков, лучен бейгъл със сьомга. В менюто са включени и здравословни сандвичи, а хлебчетата се пекат на място, което гарантира тяхното качество и вкус.
Любителите на здравословното хранене могат да открият голямо разнообразие на смутита, сокове и фрешове, както и здравословни десерти без захар – чийзкейк, гранола, панакота, брауни, енергийни бонбони.
Красивият интериор е комбинация от италиано-френски стил, с кокетно обзавеждане, създаващо приятна атмосфера за среща с приятели на чаша кафе. Porto Fresh е единствено място в града, в което се предлага кафе d’Italia, а за любителите на френския вкус, се предлага и кафе Richard.
Ще дадем всичко от себе си всеки наш клиент да се почувства специален и да получи цялото ни внимание, категорични са от Porto Fresh. Заведението се намира на ул.”Васил Левски” 14 и работи всеки ден от 08,00 до 20,00 часа.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново