От утре пускат градските автобуси към Царевец и квартал „Асенов“

Публикувано на вт, 21 авг. 2018
634 четения

От утре се възстановява движението за автобусите на градския транспорт, които пътуват към крепостта “Царевец” и кв. „Асенов“ във Велико Търново. Те бяха пуснати миналата седмица, след което отново бяха спрени, тъй като пречат на ремонтните дейности в района. Очаква се автобусите да бъдат пуснати в движение в късния следобед или най-късно вечерта. Преди това ще бъдат асфалтирани участъците по улица „Велчо Джамджията“, изкопани заради подмяната на водопроводите. Старите, ръждясали и изгнили тръби вече са сменени с нови, чиято гаранция е 50-годишна.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери хода на строителните работи в старата част на града. Изкопаните участъци по ул. „Велчо Джамджията“ вече са запълнени, напредва и подмяната на водопровода и отклоненията под ул. „Иван Вазов“. Докато траят дейностите в този участък, линиите с номера 20, 40, 50 и 110 ще пътуват двупосочно по улица „Никола Пиколо“. Възстановен ще бъде и регулярният маршрут на линия ?5.
Тази организация на движението ще бъде в сила до 31 август, когато ще приключат строителните работи по ул. „Иван Вазов“ – в участъка є до пресечката с улица „Читалищна“. До тази дата участъкът между площадите „Велчова завера“ и „Цар Асен I“ ще остане затворен за движение за останалите автомобили. Остава в сила обходният маршрут през Южния пътен възел, ул. „Магистрална“, кв. „Света гора“ и пътя зад Царевец.
След 31 август ще бъде пуснат целият трафик. В посока Царевец движението ще преминава по ул. „Читалищна“, която ще бъде преасфалтирана. Подмяната на водопроводите в останалата част на ул. „Иван Вазов“ – до площад „Цар Асен I“, ще продължи през септември.
Първоначалното асфалтиране ще обхване изкопаните улични участъци. Цялостното преасфалтиране на ул. „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“ ще бъде извършено най-късно през пролетта на следващата година.
Ограниченията в движението е заради ремонтните дейности по водопроводната мрежа по ул.„Велчо Джамджията“.
Заради строителните работи по ул. „Иван Вазов“, автобусите ще се движат двупосочно по ул. „Никола Пиколо“. По този маршрут ще преминават линиите с номера 20 и 40, чиято крайна точка отново става площад „Цар Асен I”, както и автобуси с номера 50 и 110 – те отново ще пътуват до кв. „Асенов“. Възстановено ще бъде и регулярното движение на автобусна линия ?5.

Участъкът между площадите „Велчова завера“ и „Цар Асен I“ остава затворен за движение за автомобили и други превозни средства, с изключение на обществения транспорт. Пътуващите следва да ползват обходния маршрут през Южния пътен възел, ул. „Магистрална“, главен път I-4 София – Варна, ул. „Теодосий Търновски“, ул. „Димитър Найденов“, ул. „Сливница“, пътя зад крепостта “Царевец” – каменния мост в кв. „Асенов“. По същото трасе следва да се движат и автомобилите по направлението В. Търново – Арбанаси – Г. Оряховица и обратно.

“Ремонтните дейности вървят по график и е възможно да приключат по-рано, ако не възникнат непредвидени ситуации. Най-късно ще приключат до края на месеца”, каза още инж. Кече

loading...
Пътни строежи - Велико Търново