Още един “паяк” тръгва по улиците на В. Търново, ще извозва по две коли едновременно

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
2498 четения

Нов, много по-мощен паяк ще закупи общинското дружество “Организация на движението, паркинги и гаражи” във В. Търново. Той ще е с по-добри характеристики и ще има възможност да репатрира по две коли едновременно. Това стана ясно, след като бе избран победителят в обществената поръчка за закупуване на репатриращ автомобил, втора употреба. За нея се явиха три фирми, а комисия избра победителя – “Си Ем Джи Ай Груп” ООД, гр. Плевен. До края на седмицата предстои да бъде сключен договор с фирмата, а до края на март автомобилът трябва да бъде доставен. След регистрация в ДАИ и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор веднага ще бъде пуснат в действие.

Репатриращият автомобил е марка МАН и е произведен през 2000 г. Крановото устройство е по-голямо и с по-голяма подемна сила, което ще позволи да вдига и джипове. Машината е с по-голяма товароносимост и има хидравлично прикачено устройство, тип колесар, което позволява да бъдат извозвани две коли и го прави по-ефективен, уточниха от общинското дружество.

В момента “Организация на движението, паркинги и гаражи” разполага само с един репатриращ автомобил “Ивеко”, който бе купен през 2014 г. Паякът работи  ежедневно, включително и почивните дни и прибира колите на нарушителите.

Таксата за освобождаване на вдигнатите коли е 42 лв., като отделно се плаща и по 2 лв. за един час престой на наказателните паркинги.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново