Организират шампионат за кучета в Първомайци

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
238 четения

Национален шампионат за всички породи кучета ще се проведе в горнооряховското село Първомайци. Събитието ще се състои на 4 октомври от 11,00 ч. на стадиона до ОУ “Елин Пелин”. То ще е съпътствано и от специализирана изложба на породата българско овчарско куче, ще бъде връчена и купата на кмета на Първомайци. Организатори са Световен киноложки ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз и Български киноложки клуб за българско овчарско куче.
Причината изложбата да се проведе в селото е местният клуб на отглеждащите български овчарски кучета, който има сериозни постижения от предишни прегледи. Преди години Българският киноложки клуб за БОК организираше изложенията по време на овцевъдния събор край Петропавловския манастир. Тази година той не се проведе заради пандемията от коронавирус, но е получил разрешение за организирането му в Първомайци.
Всички любители на четириногите от страната и региона могат да се включат в изложението с предварително записване или да се регистрират на място. Изложбата ще се проведе при спазване на предписаните противоепидемични мерки.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново