Обявиха ученически конкурс за лого и слоган за здравословния начин на живот

Публикувано на ср, 9 Ное. 2022
125 четения

Областен ученически конкурс за лого и слоган, подкрепящи здравословния начин на живот, обяви Регионалната здравна инспекция във В. Търново. Те трябва да са свързани с рисковите фактори за хроничните незаразни заболявания – ниска двигателна активност, нездравословно хранене, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол. Право на участие в конкурса имат учениците от 8 до 12 клас от училищата в областта. Желаещите могат да участват само с един проект в една от категориите или в двете, както и в изработването на цялостен проект, включващ лого и слоган. Организаторите уточняват, че не се допускат групови участия.
Целта на творческата надпревара е младите хора да развият уменията си за творческа изява и мисъл в областта на здравето, да изложат своята представа за здравословния начин на живот и да провокират към него свои приятели.
Категориите за изработване на лого са живопис, графика и компютърна рисунка, а слоганът трябва да е кратка запомняща се фраза. Изискванията са логото да бъде авторско и да не е копирано от интернет, да е оригинално, разбираемо и функционално. Слоганът също трябва да е кратък, ясен и запомнящ се. Творбите не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги ползват за различни цели – за изработка на банери, рекламни и информационни материали, плакати и др. Срокът за подаване на предложенията е от 1 до 31 декември.
Най-добрите творби ще бъдат публикувани на интернет и фейсбук страницата на инспекцията, а авторите им ще получат предметни награди. Всички останали ще получат грамота за участието си и проявената творческа ангажираност, посочват от РЗИ.
Весела БАЙЧЕВА, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново