Община В. Търново се включва в сдружението на приютите за безстопанствени животни

Публикувано на пт, 25 Ное. 2022
143 четения

Община В. Търново се включва в Сдружението на общинските приюти за безстопанствени животни, което беше създадено на 4 ноември т.г. в Пловдив. Решението за това беше одобрено на вчерашното заседание на местния парламент. Учредители на сдружението са 9 организации от общините Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Габрово, Перник, Севлиево, Дупница и Павликени. За председател на Управителния съвет е избран секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, а за зам.-председател кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.
Съгласно устава на сдружението, в него може да членува всяка община, която има регистриран и функциониращ приют за безстопанствени кучета. Такъв има и в община В. Търново от 10 септември 2015 г. край Шемшево. В ежедневната си дейност общинските приюти се сблъскват с множество еднотипни проблеми. Установено е, че контролните институции в различни региони на страната дават различни тълкувания по конкретни нормативни текстове. От местната администрация посочват, че с оглед защита на общите интереси на общинските приюти пред държавните органи, местните власти и институции считат за целесъобразно да се кандидатства за членство в сдружението.
Годишният членски внос е в размер на 400 лв. и ще се заплаща от Общината. Д-р Кристина Йорданова, директор на Общинския приют за безстопанствени кучета, ще представлява Община В. Търново в качеството ѝ на член на сдружението.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново