Община Свищов подаде 36 блока за саниране за над 40 млн. лв.

Публикувано на чт, 8 юни 2023
139 четения

Община Свищов подаде 36 проектни предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради по процедурата, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на проектните предложения е в размер на 40,6 млн. лв. Подалите 36 сдружения на собственици обхващат общо 1653 домакинства, живеещи съответно в 17 панелни и 19 тухлени жилищни сгради, а общото им РЗП е 151 053 кв.м. Кандидатствалите сдружения са от всички части на град Свищов. Най-големи са блоковете на ул. “П. Евтимий” 70 и 74 с по 144 жилища, а най-малкото сдружение е “Милановци” с 5 жилища.
Сдруженията на собствениците от одобрените сгради ще бъдат своевременно уведомявани за евентуални въпроси от оценителната комисия и резултатите от класирането, а при одобрение ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ, уточняват от Община Свищов.
Основната цел на програмата е подобряване енергийните характеристики на жилищните сгради, достигане на клас на енергопотребление минимум “В”, намаление на енергийното потребление, редуциране на емисиите на парникови газове и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново