Образователният министър изненадващо посети Сухиндол

Публикувано на чт, 25 авг. 2022
773 четения

Служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов посети СУ „Св. Климент Охридски“ и детска градина „Соня“ в община Сухиндол. При обиколката си той е бил придружен от кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев и Димитър Здравков, началник на кабинета на министъра. Визитата на проф. Пенов не беше предварително оповестена от образователното министерство и е част от заявеното намерение на министъра да посети максимален брой училища в страната и да разговаря с възможно най-голям брой учители и директори. При посещението си в най-малката община в областта, проф. Пенов е разговарял с ръководствата на двете институции за готовността за началото на учебната година.

„Приятно съм изненадан от работата, която е свършена до този момент. Сигурен съм, че няма да има неразрешими казуси, които да възпрепятстват началото на учебния процес“, каза след срещата служебният министър на образованието и науката.

Стартът на новата учебна година и работата на екипите по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст са били основните теми в разговора на министър проф. Сашо Пенов с инж. Розалия Личева, началник на РУО във В.Търново. След това служебният министър на образованието и науката е посетил и ДГ „Соня“ в града.

Весела БАЙЧЕВА
сн. МОН

loading...
Пътни строежи - Велико Търново