Обновяват парковото пространство на учебен комплекс “Алеко Константинов”

Публикувано на вт, 11 апр. 2023
109 четения

С близо 17 000 лв. предстои обновяване на парковото пространство на Учебен комплекс “Алеко Константинов” в Свищов. Реновирането на дворното място е по проект на Община Свищов “Екологично детство = на екологично бъдеще”, който бе одобрен в конкурса на МОСВ “Обичам природата и аз участвам”, част от Националната кампания “За чиста околна среда”.
Сградата на комплекса е преустроена от закрито основно училище в комплекс, в който в момента се предоставят пет образователни и социални услуги за деца и родители. От децата и служителите в центровете в прилежащото парково пространство са монтирани пунктове за събиране на пластмасови капачки, къщички за птици, а в самите центрове е изградена и работи вътрешна система за разделно събиране на отпадъци.
Проектното предложение, което предстои да бъде реализирано в дворното пространство, включва закупуването на люлка везна за деца в инвалидни колички, ново комбинирано детско съоръжение, люлка тип кресло за деца на възраст 3-12 г., както и комбинирано детско съоръжение за деца от 0 до 3 г. Със средствата по проекта ще бъде направено частично озеленяване на почистения терен, оформяне на алейни пространства и създаване на цветни центрове, монтиране на нови пейки и кошчета за събиране на отпадъци. Площта на двора е 2,4 дка.
Планираните мероприятия ще се реализират с общ бюджет на стойност 16 883 лв., от които 1900 лв. са от бюджета на Общината за закупуване на пейки и кошчета, а останалите пари са от МОСВ, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново