Новите тенденции при бижутата за сезон Пролет – Лято 2024

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
287 четения

Бижутата са перфектният завършек за постигане на една съвършена визия. Те създават допълнително очарование на цялостния ни изглед. С аксесоарите може да трансформираме различни елементи в гардероба си и да им придадем нов облик.
Сезон Пролет – Лято 2024 г. настъпи и при бижутата. Първо място е отредено на естествената перла във всичките ѝ цветове и проявления – традиционната естествена перла, перлата Бива, Бароковата… Тази година обаче перлените накити претърпяват моден, иновативен дизайн. Класическите “постни” перлени колиета остават в миналото. Залага се на атрактивни, раздвижени модели огърлици с авангардна нотка. Перлени огърлици със сребърни елементи и патинирани акценти са водещи. Подгласнички на перлите са седефите, амонитите и абалоните.
При перлените колиета преобладават както късите, така и дългите варианти, които може да се увиват неколкократно около шията или да се завързват на възел. Наслагването на отделни перлени колиета с различни дължини е изключителен хит този сезон. Ключът към постигането на модерен външен вид е в съчетаването на различни стилове, текстури и цветове, създавайки уникални и персонални комбинации. Колиета с едри Барокови перли и масивни сребърни медальони са топимидж през тази година. Вярно е, че перлите никога не са излизали от мода, но сега са абсолютен хит. Набор от бисерни гердани можете да подберете както за деловия си костюм за бизнес вечеря, така и с дънки и ефектен пуловер или с изчистена рокля за приятелска среща.
При перлените накити се търси смесването на стиловете – комбинация между универсалната, изискана визия на самата перла, преплетена с разкрепостената Бохо-стилистика. Вече спокойно можете да носите перлени накити в ежедневието си. Възприемането им като официален накит остава в миналото.
Водещите стилисти препоръчват избягването на накити от пластмасови перли, защото колкото и добра да е имитацията тя личи и това разрушава престижа на всяка уважаваща себе си дама.
Като цяло пролетно-летните бижута, извън перлената стилистика, са масивни, смели и атрактивни.
Заради езотеричното си значение накитите от полускъпоценни камъни остават изключително актуални. Дълги или обемни обици от кристали в етн-стил, гривни от цветни мъниста, едри пръстени с нестандартни форми… Те са подходящи за всеки повод и всеки тоалет. По отношение на гривните тази година се залага на наслагването на множество гривни от полускъпоценни камъни заедно с такива от сребро и кожа едновременно. Колкото повече – толкова повече! И колкото по-цветна, толкова по-колоритна визия!
През летния сезон на 2024-та отпада актуалността в носенето на брошки и чокъри.
Бижутата, вдъхновени от изкуството, остават основна тенденция за тази година. Дизайни, вдъхновени от художествени идеи, се очаква да бъдат все така предпочитани заради атрактивността и уникалността си.
През 2024 година светът на бижутата предлага изключителни възможности за експериментиране и смесване на разнородни стилове за постигане на собствена индивидуалност.

Диана БЕРЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново