Нараства броят на кандидат-студенти в първия конкурсен изпит на Стопанската академия

Публикувано на чт, 4 мар. 2021
75 четения

По-голям брой кандидат-студенти в сравнение с м.г. се явиха на първия конкурсен изпит от Кандидатстудентска кампания 2021 в СА “Д. А. Ценов”. Той се проведе в онлайн формат, с помощта на електронната платформа за дистанционно обучение на висшето училище.
За кампанията Стопанската академия организира ежемесечни изпитни сесии от февруари до септември включително. Изпитите са в електронен формат и кандидат-студентите могат да избират между тестове по Икономика, Икономическа география на България или чужд език (английски, немски или руски език) с по 60 въпроса и Математика с 30 въпроса. Изпитните варианти се съставят автоматично от системата за генериране на тестове при стартиране на изпита и са индивидуални за всеки участник.
В изпитa, проведен на 27 февруари, участваха кандидатстващи с тестове по Икономика, Икономическа география на България, Математика и английски език. Средният успех, който постигнаха явилите се по четирите предмета, е 4.37 и е по-висок, в сравнение с първия изпит през 2020 г. Получената най-висока оценка е Отличен 5.50, като най-високият резултат постигнаха трима души – Антония Върбанова от Казанлък, Весела Беканова от Плевен и Светослав Иванов от София.
За учебната 2021-2022 г. приемът на студенти в Свищовското висше училище за ОКС “бакалавър” е по 16 специалности на български език и две на английски език. Освен с оценка от кандидатстудентски изпит в СА “Д. А. Ценов” желаещите могат да участват в класирането и чрез: оценка от държавен зрелостен изпит, вписана в дипломата за средно образование или в раздел “Допълнително положени държавни зрелостни изпити”, проведени след 2008 г.; с пренесена оценка от успешно положен в годината на кандидатстване изпит в друго висше училище; със сертификат от участие в национални ученически състезания, проведени от СА, или с оценка от национални и международни олимпиади.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново