Напрежение в приема за три детски градини

Публикувано на вт, 9 апр. 2024
839 четения

Община Велико Търново обяви първото класиране за приема в детските градини. От 10 април започва записването на приетите деца, което ще продължи до 15 април, а свободните места за второ класиране ще бъдат обявени на 16 април.
“Приемът върви по график и места има за всички деца, но известно напрежение се получи в ДГ “Иванка Ботева”, ДГ “Райна Княгиня” и ДГ “Шареният замък”, защото там кандидатите са повече от местата. Неслучайно предварително приканвахме родителите да кандидатстват за няколко градини, но някои от тях не ни послушаха. Сега предстои да обявим много свободни места, повечето от които са в ДГ “Рада Войвода”, ДГ “Здравец” и ДГ “Пролет”, каза Пенка Игнатова, директор на дирекция “Образование, младежки дейности и спорт”.
Тя припомни, че има и трето класиране, което ще протече от 25 април до 7 май, а след него от 8 май до началото на учебната година децата, които не са записани в яслена или първа група в детска градина, ще се записват на място в детските градини, в които има свободни места.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново