Над 8,5 тона капачки бяха събрани в областта

Публикувано на нд, 8 окт. 2023
309 четения

Над 8,5 тона капачки и 220 кг алуминиеви кенчета бяха събрани по време на кампанията „Капачки за бъдеще“. Предадени са и 40 кг пластмасови бутилки. Събраното количество е от област В. Търново, уточни Мирела Иванова, председател на “Клуб за бъдеще – В. Търново” и координатор на кампанията за старата столица. В Г. Оряховица отчетоха 1900 кг капачки и 420 кг кенчета. И този път стотици деца и възрастни от града и региона се включиха в кампанията. А събраното количество е много по-голямо от акцията, която се проведе през пролетта на тази година. Тогава бяха отчетени около 3000 кг, от които 2650 кг капачки, 160 кг алуминиеви кенчета и около 150 кг бутилки. На място желаещите отново можеха да си закупят аркикули с логото на кампанията, като всички събрани средства също са за каузата за закупуването на детска линейка.
Есенната кампания на „Капачки за бъдеще“ се проведе в три града в областта – В. Търново, Г. Оряховица и Лясковец. Подобни акции имаше и в редица други градове на страната, като средствата от рециклирането на събраните количества са за закупуването на шеста детска линейка.
От началото на кампанията “Капачки за бъдеще” през 2017 г. досега от рециклирането на пластмасови капачки са събрани средства за закупуването на 22 кувьоза, 5 детски линейки и над 40 медицински уреда, предоставени на различни болници в страната. До момента са рециклирани над 1 милион и 100 хиляди килограма пластмаса, обявиха организаторите на мащабната инициатива.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново