Над 600 ученици от СУ”В. Благоева” празнуваха с шествие

Публикувано на вт, 30 Апр. 2019
343 четения

Над 600 възпитаници на СУ “Вела Благоева” преминаха с тържествено шествие през кв. “Бузлуджа” във Велико Търново тази сутрин. Внушителната група, в която се включиха учениците от 1 до 12 клас и всички учители, с маршова стъпка поведе оркестърът на Националния военен университет “Васил Левски”.

Парадът беше организиран по повод 34-ия патронен празник на училището, а програмата за честванията включваше разнообразни изяви. Учениците заедно изпълниха химна на България и други патриотични песни. Клубовете по интереси към училището бяха подготвили танци, музикални изпълнения, театрални рецитали, спортни демонстрации и срещи. Децата и младежите получиха своите награди за постижения в различни олимпиади, конкурси и състезания.

“За втора поредна година отбелязваме своя патронен празник с тържествено шествие. Благодарим на всички, които съдействаха това да се случи, както и на децата, учителите и административния персонал за положените усилия. Надявам се да превърнем това в традиция”, каза Ангел Янчев, директор на СУ “Вела Благоева”.

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново