Над 240 хил. лв. трябват за ремонт на заслона на хижа “Божур”

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
227 четения

Над 240 хил. лв. са необходими за ремонт на туристическия заслон на хижа “Божур”, намиращ се в землището на с. Първомайци. Община Г. Оряховица ще търси финасиране за обновяването му по проект “Красива България”. Проектът предвижда вътрешен и външен ремонт на заслона, който се използва целогодишно за различни спортно-туристически събития, надпявания на състави за туристическа песен и други мероприятия. Активно се използва и през почивните дни от жителите и гостите на Г. Оряховица.
Сградата, която е построена през 1989 г., е с площ от 438 кв.м и спешно се нуждае от ремонт. Тя е без топлоизолация, покривът е амортизиран, има течове, а улуците и водосточните тръби са силно корозирали. В изключително лошо състояние е и дървената дограма и стените в помещението. Подовата настилка от венецианска мазилка е силно замърсена, а заради старата ВиК инсталацията често има аварии, зачестяват проблемите и с ел. инсталацията.
Предвиденият ремонт включва топлоизолация на фасадата, ремонт на покрива, смяна на дограмата, подмяна на дървените врати с алуминиеви, вътрешно боядисване и монтиране на окачен таван. Ще бъдат подменени също водопроводните тръби и ел. инсталацията, включено е също и монтиране на климатик в столовата на заслона.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново