Над 200 ученици от 14 клуба показаха знания и умения в различни области

Публикувано на пт, 27 ян. 2023
1894 четения

Над 200 участници от 14 ученически клуба в Свищов показаха своите умения и знания, талант и сръчност в няколко различни области в Актовата зала на СУ “Цветан Радославов” в крайдунавския град. Те се изявиха в сферата на астрономията, фолклорната математика, изобразителното изкуство, хокея на трева и тениса на маса, приказните светове и герои, танците и театъра и родинознанието. Учениците представиха и средновековна гостилница, а специална част бе посветена на роботиката и LEGO обучението. Гости на празника бяха представители на Община Свищов – партньор на училището по проекта, родители и гости.
Събитието беше посветено на откритията на Галилео Галилей и знаменитата му фраза “И все пак тя се върти!” и бе представителна заключителна изява по проект “Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование в община Свищов”. Във връзка с проекта бяха създадени клубовете: “Астромагия”, “Фолклорна математика”, “Кръговрат”, “Театрална работилница”, “Биология за любознателни”, “Здраве”, “Лятна занималня”, “Магията на танца”, “Изкуство без граници”, “Хокей на трева”, “Да поиграем тенис на маса”, “Приказен свят”, “Приказки без край”, “Аз обичам България” и “От бабината ракла”, посочиха от СУ “Цв. Радославов”. Основната негова цел е чрез иновативно предоставяне на комплексен пакет услуги, съобразно нуждите, да се допринесе за повишаване качеството на живот, социално включване, намаляване на бедността и трайна интеграция на най-уязвимите общности.
Бенефициент на проекта е Община Свищов, а нейни партньори в изпълнението му – Фондация “Екип”, Центърът за професионално обучение към СА “Д. А. Ценов”, Сдружение “Фолклорен извор”, СУ “Цветан Радославов” в Свищов, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Морава и ДГ “Васил Левски” в Свищов.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Цв. Радославов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново