Музеят на силиконовите фигури създава 8 нови работни места

Публикувано на пт, 8 Февр. 2013
515 четения

Новият музей, който предстои да отвори врата, вече спечели популярност и откриването му се очаква както от великотърновци, така и от хора в други градове. сн. архив

Проектът за туристически атракции във Велико Търново за 6,75 млн. лв. ще създаде 8 нови работни места. Общинските съветници дадоха съгласието си в музея на силиконовите фигури да бъдат назначени шестима специалисти – аниматори и екскурзоводи, и двама уредници. Те ще са на щат към Регионалния исторически музей. Новото туристическо влакче с два вагона, което от тази годна ще вози посетителите из крепостта “Царевец”, ще е на подчинение към общинската туристическа агенция “Царевград Търнов”. То ще се ползва безплатно до 2017 година от ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение.
Новореставрираните църкви по туристическия проект “Св. Иван Рилски”, храмът “Св. св. апостоли Петър и Павел” и Владишкият мост, площадът пред крепостта “Царевец” и мултимедийният посетителски център с фигурите на 28-те царе, патриарси, боляри и майстори, ще се стопанисват и управляват от музея. Предстои ОбС да определи цената на билетите за обектите. Популяризацията на туристическите атракции се поема от “Царевград Търнов”.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново