Млади изпълнители от Свищов спечелиха награди от международен песенен конкурс

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
86 четения

Възпитаниците на вокалния педагог Антоанета Георгиева от Школата за поп и рок изпълнители клуб “Естрада” в Свищов се завърнаха с награди от международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен “Северно сияние” – Русе. Първо място в трета възрастова група спечели Борислава Борисова, а Кристина Монева стана победител в първа възрастова група. При най-малките трета се нареди Йоана Иванова, а поощрителни награди заслужиха Божидара Вачева в първа възрастова група и Божидара Трифонова във втора възрастова група.
“Прибираме се заредени с много положителни емоции и удовлетворени от труда, който положихме. За пореден път любовта към музиката и усилията на децата показаха своите резултати и се връщаме със заслужени награди”, коментираха от Школа “Естрада”.
Международният конкурс “Северно сияние” се провежда всяка есен, като това бе неговото 27-мо издание. Той е създаден през 1966 г. от Вили Икономов и до 1988 г. се провежда под името “Млади таланти”. До 2000 г. е национален конкурс, а след това вече има и международно участие. Тази година в конкурса участваха близо 90 млади таланти от България и Италия, които бяха оценявани от жури с председател Тони Димитрова и членове Ева Найденова, маестро Вили Икономов, Светослав Лобошки и Хайгашод Агасян. Събитието се осъществява от Сдружение “Северно сияние” – Русе, в партньорство с Общинско предприятие “Русе Арт”, Общинския младежки дом и с подкрепата на Община Русе.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново