Младежи от “С вяра в доброто” дариха пари на манастир, владиката ги благослови

Публикувано на пн, 24 Ное. 2014
376 четения

Младежи от горнооряховското сдружение “С вяра в доброто” дариха 250 лв. за ремонта на верандата на арбанашкия манастир “Св. Николай Чудотворец”. Там ги чакаше владиката дядо Григорий, който благослови дарението и насърчи доброволците за техните добри дела да помагат на нуждаещите се. Владиката покани младежите заедно да разгледат всички църкви и манастири в епархията. Тъй като младежите нямат офис, дядо Григорий съобщи, че те могат да се събират във всеки божи храм, където са добре дошли.
Парите за арбанашкия манастир доброволците събраха от благотворителна кампания,. За ремонта обаче са необходими 1000 лв., разказа Лъчезар Любенов, председател на сдружението. За да бъде довършена верандата, в ПГЕЕ “Ломоносов” младежите откриха коледна работилница за играчки и сувенири, в която се включиха ученици и учители. След това играчките ще бъдат продадени на благотворителен базар, а част от средствата ще бъдат предоставени отново на манастира. Имаме амбиция да помогнем и за лечението на очите на малкия Алекс в Германия, а също да осигурим храна на бедни и деца за коледните празници, заяви председателят. Момчетата са поели шефство и над дългогодишния спортен деятел Михаил Михайлов, сега пенсионер, който наскоро издаде книга за историята на Горна Оряховица. Предоставихме му 200 лв. за лекарства, защото страда от няколко болести, посочи Лъчезар.
Със съдействието на сдружението, от верига закусвални в града 13 деца от социално слаби семейства в Горна Оряховица получават всеки работен ден безплатна закуска на стойност 2,50 лв. Отделно младежите разнасят закуски и на 12 души – самотни и болни хора. Носим закуски и в приюта за бедни, каза Лъчезар.
За да се справят с всичко това, доброволците събират пластмасови капачки от бира и безалкохолни напитки, които предават на вторични суровини. Хем си помагаме за някоя благотворителна инициатива, хем се включваме в инициативата за разделно събиране на отпадъци от опаковките, отчитат от “С вяра в доброто”.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново