Млада учителка от Китай ще преподава на ученици в Свищов

Публикувано на пт, 6 окт. 2023
179 четения

Ученици от СУ “Николай Катранов” в Свищов ще изучават безплатно китайски език през настоящата учебна година. Участниците в групата вече се запознаха със своята учителка Дандан Танг, която е доброволец от Китай и в продължение на една година ще е в крайдунавския град, благодарение на инициатива на Община Свищов, Институт “Перспективи” и тяхното партньорство с Институт “Конфуций” към Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.
Занятията в СУ “Николай Катранов” ще се провеждат веднъж седмично, а извън училище учениците ще имат възможност да се включват и в други организирани дейности и събития, посветени на китайската култура, посочват от училището.
По време на първата среща на перфектен английски език, учителката разказа какво да очакват учениците по време на курса и обеща, че изучаването на китайския език с нея ще бъде забавно и лесно. След приключване на обучението, желаещите ще могат да се явят на изпит и при успешното му полагане да получат сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общоевропейската езикова рамка, поясниха от учебното заведение. На срещата присъства и директорът на училището Генади Иванов, който благодари, че СУ “Николай Катранов” е включено в проектната инициатива и провери лично уменията по тенис на маса на гостите от Китай.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Н. Катранов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново