Министърът на образованието Красимир Вълчев посети Свищов

Публикувано на вт, 22 сеп. 2020
118 четения

Министърът на образованието Красимир Вълчев откри новата учебна година в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов.
“В календара на академичните празници този е сред най-вълнуващите за нашата общност, защото дава старт на поредното академично летоброене, което поражда очаквания, зарежда с амбиции, вдъхновява за творческа себеизява. Образованието е ключов приоритет в националната политика, движещата сила на професионалния хоризонт на човека. То генерира разумност, интелектуално развитие, предпоставя духовност. Това ни задължава да бъдем отговорни за обучението на нашите възпитаници, за формирането на ключови умения и компетенции, които да им гарантират успешна кариерна реализация”, посочи в приветствието си към присъстващите ректорът на Стопанската академия проф. д-р Мариана Божинова.
Министър Вълчев посети и СУ “Д. Благоев”, където гостува заедно с инж. Розалия Личева, началник на РУО – В. Търново, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Генчо Генчев, кмет на община Свищов, народния представител Станислава Стоянова, Анелия Димитрова, зам.-кмет “Управление на европейски проекти и образование”, и Румяна Кузева, началник-отдел “Образование” към Община Свищов.
Поводът за посещението им в училището беше новооткритата многофункционална спортна площадка, изградена по проект “Красива България”. Спортистите на СУ “Димитър Благоев” направиха кратки демонстрации пред своите гости. Министърът се разходи в училището и разгледа най-новата техника в класните стаи на първокласниците. Той видя и новия компютърен кабинет, библиотеката и залите, които при реализиране на проекта за STEM образование в училище ще бъдат оборудвани като специализирани кабинети. Министър Вълчев подари на училищната библиотека книги с емблематичните заглавия – “Епопея на забравените” на Иван Вазов и “Цар Калоян – Дълг и чест” на Николай Овчаров. От своя страна г-жа Янка Такева дари книгата “Предприемачът” на Пламен Попов.
Красимир Вълчев поздрави директора на училището Цветанка Кирова за базата и добрата организация на учебния процес.
Николай ВЕНКОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново