Милица Мартинова спечели награда от конкурса “Берлинска перла 2012”

Публикувано на вт, 11 Дек. 2012
655 четения

11-годишната Милица Мартинова от В. Търново се завърна с трета награда от Европейския поп конкурс “Берлинска перла 2012”, който се е провел в германската столица. В престижния форум, познат като “Малката Евровизия”, са участвали 80 талантливи изпълнители от 18 държави. Те били допуснати до конкурса след селекция.
Кристална купа, бронзов медал и диплом е извоювала Милица в Берлин. Талантливото момиче се занимава с поп и джаз пеене от 4 г. и се подготвя в Музикален център “Бест Сингърс” в старата столица. Тя е ученичка в музикалната паралелка на СОУ “Ем. Станев” и свири на пиано. Гласовитата болярка е спечелила овациите на публиката и вниманието на журито в Германия с песните “Let my cry” на Мариана Попова и “Listen” на Бионсе. Изпълнителите са били оценявани от 6-членна комисия от популярни музиканти, певци и продуценти предимно от Германия.
Престижното трето място е добър старт като първа изява на Милица на международна сцена, предвид силните и утвърдени школи в този бранш, сподели вокалният педагог на детето Петя Кръстева. От българска страна в конкурса са участвали още четирима представители, но само търновката се е преборила за място в призовата тройка. Милица е печелила още два големи конкурса – “Сладкопойна чучулига” в Бургас и “Дъга над Клептуза” във Велинград.
З. ДИМИТРОВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново