Международно биенале за детска рисунка организират в Свищов

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
157 четения

Международно биенале за детска рисунка организират Община Свищов и Художествена галерия “Николай Павлович” в крайдунавския град. Темата е свободна, а всяко училище или институция може да представи до 30 творби, придружени със списък на участниците. Рисунките могат да бъдат изпълнени в живописна, графична и смесена техника, а крайният срок за получаването им от организаторите е 31 март.
Специално жури ще направи подбор за изложбата и ще определи наградите за най-изявените участници. Най-добрите млади творци ще бъдат отличени както следва: Награди за първо, второ и трето място плюс три поощрителни в трите възрастови групи, в които ще бъдат разделени участващите във форума, Специална награда на биеналето, Колективна награда за българско участие, две награди на международната фондация “Алеко Константинов” за български участници и за чуждестранни участници.
Официалното откриване на биеналето ще е на 21 април от 14 ч. Творбите, предоставени за участие във форума няма да се връщат, като организаторите си запазват правото да ги популяризират в печата и електронните медии.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново