Майка с три деца спешно се нуждае от помощ

Публикувано на чт, 7 мар. 2024
2221 четения

Силвия от сухиндолското село Бяла река и трите ѝ деца спешно се нуждаят от помощ. Жилището, в което живеят те, е в окаяно състояние и има нужда от сериозен ремонт. Бащата е с тежко заболяване и не е в състояние да се грижи за тях. Семейството вече е получило дарения от кампания, проведена от организацията с нестопанска цел “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще”, но това все още не е достатъчно.
“За по-малко от един ден успяхме да осигурим абсолютно всички нужди на семейството: гардероб, пералня, нови матраци за леглата, лаптопи за децата, дърва за огрев, печка за готвене, бюро, раници, дрехи, обувки, спални комплекти, телевизор, ваучери за храна, колелета. Младото момче и неговите сестри продължават да получават пратки на адрес, още нови дрехи и спортни екипи за момчето, както и баскетболни топки за игра и трениране. Семейството вече има и пералня, която успяхме да им дарим. Тепърва ще се заемем с банята в дома им, за която имаме обещани плочки и материали, но за момента очакваме да се свържат с нас, за да започнем работа. Има проблем и с електрическата инсталация, като по оценка ремонта ѝ ще струва около 2000 лв.”, посочват от организацията с нестопанска цел. Осигурени са средства за храна, за битови разходи, за децата ученици, за лекарства и прегледи на бащата, като семейството в следващите няколко месеца ще получава регулярно финансиране от “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще”, за да може домакинството да се стабилизира.
От организацията очакват набавянето на плочки за банята и майсторът, който прави ремонти за каузите ѝ, да я приведе в добър вид. Оттам апелират, ако има магазин в района на В. Търново или Сухиндол, който може да съдейства с материали, да се свърже с тях, за да не се транспортира всичко от София. Ако някой иска да помогне с труд, също е добре дошъл, посочват от организацията.
“Вероятно ще можем да започнем работа в средата на месеца, след приготвяне на всичко.
За момента молим да спрете да изпращате към семейството неща за Марко, тъй като за момента буквално го затрупахме със спортни дрехи и екипи. В кампанията с подаръци се включи и играчът от националния отбор по баскетбол и капитан на БК “Черноморец” Христо Захариев”, посочват от “Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще” .
Каузата може да бъде подкрепена и чрез сметка: BG60STSA93000027878362, Банка ДСК/STSABGSF, За Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB, основание: Дарение за кауза на Подай ръка, PayPal:bg.organizationfbf@gmail.com.
Николлай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново