Литературен ученически конкурс обяви училище „Емилиян Станев“

Публикувано на пн, 30 ян. 2023
543 четения

Литературен конкурс на тема „Човек бяга…от/за/към…“ обяви СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново. Той е подходящ за ученици от гимназиален етап на обучение, като всеки автор може да участва с по една своя творба. Работите на участниците в конкурса ще бъдат оценени от четиричленно жури, а отличените произведения ще донесат на своите създатели награди. За първо място тя ще е парична, в размер на 100 лв., за второ ще е грамота и туристически преход в планината, а за трето – грамота и книга.
Текстовете, придружени с информация за участника, трябва да се предават на членовете от комисията на хартиен носител в срок до 20 февруари. Обявяването на резултатите ще стане на 28 февруари на интернет сайта на СУ „Емилиян Станев“ и на фейсбук страницата на учебното заведение.
Събитието е част от културната програма на училището по случай неговия патронен празник . Целите на конкурса са: да се предостави възможност на учениците да създават авторски произведения, чрез които да изразяват своето отношение по темата, да се провокират творческия потенциал, положителното мислене и литературните нагласи на младите хора, да се съдейства за подобряване на уменията на учениците за самостоятелно мислене, развиване на литературното въображение, въздействие на изразяването и обогатяване на културните познания, посочват от СУ „Емилиян Станев“.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново