Курсант-старшина Даниел Костов е носител на Академичната награда „Трети март“

Публикувано на нд, 3 мар. 2024
200 четения

Курсант-старшина Даниел Костов от НВУ „Васил Левски“ е носител на тазгодишната Академична награда „Трети март“. Тя бе гласувана на извънредно заседание на Великотърновския общински съвет в събота и връчена официално навръх Националния празник Трети март.

Решението за връчването й прочете председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, а наградата и Старопрестолна грамота на курсанта връчи кметът Даниел Панов.

Курсант-старшина Даниел Костов завършва обучението си в НВУ „В. Левски“ във факултет „Национална сигурност и отбрана“ със среден успех от дипломата 5.65 и успех 6.00 от държавния изпит.

„Искам да изразя искрени благодарности на ръководството на университета за предложението и на Общинския съвет за връчването на тази награда, както и на моите командири, преподаватели, колеги и подчинени. Стигането дотук не би било възможно без огромната подкрепа на семейството и приятелите ми. За мен е чест да бъда носител на Наградата „Трети март“, приемам я като признание за положения труд в обучението ми до момента“, заяви в речта си старшина Даниел Костов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново