Кметът на Свищов Станислав Благов подписа първия договор за саниране

Публикувано на ср, 25 Февр. 2015
319 четения

Кметът на Община Свищов Станислав Благов подписа първия договор със сдружение на собственици по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Договорът бе подписан със Сдружение на собствениците “Стоян Ников” № 1А, блок 8 в град Свищов. В сградата има 45 жилищни обекта, чиито собственици са дали съгласие за участие в Програмата. Справката с публичния регистър на Българската банка за развитие показва, че това е и първият договор в цяла Великотърновска област.
“Поздравявам ви за добрата организация. Тази програма е една много добра възможност за българските граждани и се надявам хората в община Свищов да бъдат активни и добре организирани като вас, за да може повече жилищни сгради в Свищов да участват и да бъдат цялостно санирани”, заяви кметът Станислав Благов.
Подписвайки договора, представителят на Сдружението на собствениците Георги Петков благодари на общинските експерти за оказаната техническа помощ при подготовката на документите.
Следва подписване на тристранния договор между Община Свищов, областния управител и представител на Българската банка за развитие, уточни координаторът за изпълнение на програмата на местно ниво Стоян Парашкевов.
До сега регистрираните в Община Свищов сдружения на собственици по новата програма са 8 на брой, вече е подадено и второто Заявление за интерес и финансова помощ, което се оценява от общинските експерти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново