Кастинг за актьори в три нови филма ще има във Велико Търново

Публикувано на пн, 30 ян. 2023
5930 четения

Кастинг за участие в нови филмови продукции на кинорежисьорите Любомир Младенов, Христо Симеонов и Георги Дюлгеров обяви читалище “Светлина” във В. Търново. Търсят се дами на възраст от 16 до 25 години за три главни женски роли, жени от 40- до 50-годишна възраст за една поддържаща женска роля и близнаци на възраст от 16 до 25 години за две главни мъжки роли.
Желаещите да участват трябва да изпратят своите имена, снимка, населено място и телефонен номер за връзка на интернет адрес castingvtgkinoklas91@gmail.com. Самият кастинг ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 10 ч. във В. Търново, на новия адрес на читалището – ул. “Поп Харитон” 1А. Организаторите посочват, че явяващите се трябва да са без грим.
“Става въпрос за 3 отделни филма. За този на Любомир Младенов се търсят две момичета. В него се разказва историята на група тийнейджъри, в която те ще бъдат главни героини. Другият филм на Христо Симеонов е за живота на майка и дъщеря, ще се снима в Родопите през лятото и за там се търсят момиче от 16 до 25 години и жена между 40 и 50 години, които ще играят в главните роли. Третият филм е на Георги Дюлгеров и за него са необходими двама еднояйчни близнаци между 16 и 25 години отново за главните роли”, поясни д-р Вехбие Балиева, председател на читалищното настоятелство на НЧ “Светлина”. Кастингите ще се провеждат в цялата страна – София, Пловдив, Варна, Бургас и други градове до края на февруари, а читалището подпомага организацията за Великотърновския регион, допълни д-р Балиева. След предварителен подбор по документи филмовото студио ще се свърже с избраните за кастинга хора и ще ги покани в най-близкия до тях областен град, в който ще се провежда допълнителното отсяване на кандидатите. Ще им бъде даден час, за да се явят пред прослушващите и в рамките на десетина минути да изпълнят поставена от тях задача, посочи д-р Балиева, като добави, че вече има голям интерес към кастинга за В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново