Изграждат безплатен паркинг в Старото военно училище

Публикувано на ср, 13 Мар. 2019
1808 четения

Безплатен паркинг предстои да бъде изграден на територията на Старото военно училище във В. Търново. Той ще е разположен пред сградата на Областна администрация откъм страната на Териториалната дирекция на НАП. Паркингът ще е с 25 места и за изграждането му са необходими около 40 000 лв., уточни зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Фирмата изпълнител е “Пътни строежи – ВТ” АД. Това ще е третият безплатен паркинг в центъра на града освен съществуващите места до бившето обръщало на тролейбусите край Летния театър и в района на Пети корпус на ВТУ.
“Идеята е този паркинг да бъде използван от гражданите, които посещават институциите, намиращи се в сградата – Областна администрация, ТД на НАП, НОИ, “Социално подпомагане”, обясни проф. Камарашев. Той допълни, че в момента текат процедурите по възлагане на проектирането на безплатен паркинг и на ул. “Полтава” 9, като целта улицата да бъде освободена от паркиралите автомобили на живеещите в квартала. Обмисля се възможността в най-населения квартал “Колю Фичето” да бъдат изградени още няколко паркинга със свободен достъп за гражданите, тъй като той е най-проблемен заради липсата на хоризонтална планировка. По предварителна информация има общински терени от по 3-4 дка, които могат да бъдат използвани, а всички незаконни постройки и гаражи върху тях ще бъдат премахнати. Оптимистичните прогнози за изграждане на първите места за паркиране са строителните дейности да започнат през лятото.
Междувременно продължава обследването и на останалите жилищни райони в града, което да установи къде има свободни общински терени, като идеята е да бъдат направени места за паркиране около големите блокове. Такива ще бъдат изградени и в кварталите “Бузлуджа” и “Картала”. На по-късен етап ще бъдат разгледани възможностите и за останалите жилищни райони в града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново