Искове за половин милион внесоха в съда близките на разкъсаната от кучета жена

Публикувано на ср, 4 окт. 2023
288 четения

Искове за обезщетение в размер на 500 000 лв. внесоха в Районния съд в Г. Оряховица близките на разкъсаната от кучета жена. Трагедията се разигра в края на март тази година в Долна Оряховица, докато 40-годишната жена отивала рано сутринта на работа в общинската болница. Инцидентът бе признат за трудова злополука и затова претенцията на родителите и малолетния син на жената е към работодателя – МБАЛ “Св. Иван Рилски”.
Две дела за обезщетението са образувани в съда в Г. Оряховица. Единият иск е от името на сина на загиналата жена, а другият е от родителите ѝ. За детето се претендира обезщетение от 200 000 лв., а за родителите – по 150 000 лв. Така общото обезщетение, което се търси от общинската болница, достигна 500 000 лв.
Първоначално адвокатът на семейството Светослав Илиев изпрати покана за доброволно изплащане на претенция от 450 000 лв. Колосалната сума предизвика оставката на болничния директор д-р Иван Иванов и риск от изпадане в неплатежоспособност на лечебното заведение. Последваха срещи в Общинския съвет и гласуване на сесия, но до споразумение не се стигна и за това сега съдът ще трябва да се произнесе по казуса.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново