Хотелите и къщите за гости в региона са пълни за празниците

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
529 четения

Повечето големи хотели във В. Търново и региона вече са пълни за Коледните и Новогодишните празници, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Очаква се в старата столица да пристигнат стотици посетители от всички краища на страната, както и много чужденци. Тенденцията от последните години се запазва и преобладаващите чужди туристи са основно от съседна Румъния. Освен богатата културна програма за празника, хотелите във В. Търново, Арбанаси и Елена предлагат на почиващите специални празнични пакети.
“От месец хотелът вече е пълен, като най-малкият ни пакет е 3-дневен и за двама души цената е от 1070 лв. с включен новогодишен куверт. По-голямата част от туристите са чужденци, най-вече от Румъния”, посочи Катя Банкова от Грандхотел “Янтра”. Четиризвездният хотел предлага на гостите да наблюдават на 30 декември аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина” от ресторанта, а в последния ден на годината е предвидена празнична вечеря с диджей, музика на живо, както и новогодишна томбола с изненади. За 1 януари е предвиден и брънч.
В останалите големи хотели в града празничните пакети започват от 470 лв. на човек и достигат до 550 лв. за 3-дневен пакет. Интересни празнични оферти предлагат и останалите хотели в региона, които са пълни от седмици. Във “Винпалас” в Арбанаси също са предвидили изненади за гостите с интересно меню и селектирани вина. За Коледа е осигурена празнична програма с участието на Дядо Коледа, празничният 3-дневен пакет за Нова година започва от 258 лв. на човек за двойна стая, с включена вечеря. Осигурени са диджей, ансамбъл и празнична заря.
На 80 на сто са запълнени хотелите и къщите за гости в Елена, посочиха от Туристическия информационен център. В планинското градче и околностите почиват предимно български туристи от София, Варна, Русе, Сливен и др. Чужденците, които избират да посрещнат празничните дни в Еленския балкан, са предимно гости на семейните хотелчета, чиито собственици са чуждестранните заселници в района. Тази година цените са по-високи от миналогодишните и започват от 80 лв. на човек до 240 лв. за 3-дневен пакет с новогодишна вечеря.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново