Гражданите недоволстват: “Велико Търново потъна в кал”

Публикувано на пт, 12 Ян. 2018
1328 четения

Велико Търново потъна в кал, оплакват се от няколко дена жителите на старата столица. От проблема са потърпевши както шофьори, така и пешеходците, които се притесняват да не паднат на някоя от промазаните с кал пешеходни пътеки.
Все още няма сняг, но като карам колата със зимните гуми из града, тя буксува при тръгване, плъзга се при спиране. Това е и една от причините да блъскат хора по пешеходните пътеки в града, обяснява в социалните мрежи великотърновецът Никола Николов. Има голям проблем с многото автомобили, спиращи по градинки, заради липсата на инфраструктура около новите кооперации. Имам приятели, които живеят в нови блокове, а около тях е трасе за офроуд, обяснява друг жител на старата столица. Според мнозина улиците са толкова кални, защото са третирани с химически препарати, заради предстоящото заледеняване.
Посипвали сме улиците в града единствено със сол. Към този момент имаме изричната забрана на кмета на Велико Търново Даниел Панов да използваме инертни материали, заяви шефът на фирма “Нелсен Чистота” Йордан Йорданов, която се грижи за снегопочистването и сметоизвозването в старата столица.
Той обясни, че не е тяхно задължение да мият улиците. За това отговаря общинското предприятие “Зелени системи”.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново