Голям завод за месопреработване вдигат в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 16 май 2018
7991 четения

Едно от най-големите и модерни месопреработвателни предприятия у нас вдигат в Горна Оряховица. Инвестицията е на “СММ Комерс” ООД от Нови Искър и предвижда изграждане на “Месопреработвателно производствено предприятие с транжорна и кланица за свине, едри и дребни преживни животни” в кв. 5 в района на гара Горна Оряховица. Преди дни бе издадено разрешителното за строеж, а за инвестиционното намерение е уведомена Регионалната екоинспекция във В. Търново, която трябва да направа оценка за въздействието на околната среда.
“За изграждането му кандидатстваме с проект по мярка 4.2. “Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” от ПРСР 2014-2020 г. Очакваме одобрение от Държавен фонд “Земеделие”, но предвиждаме да започнем строителството до края на годината”, заяви за “Янтра ДНЕС” Марио Горанов, търговски директор на компанията.
Мястото, предвидено за новото предприятие, е добре свързано с транспортната инфраструктура на района и няма да е необходима промяна. С изграждането му дружеството ще разшири дейността си и ще увеличи производствения си капацитет. Според инвестиционното намерение фабриката ще бъде изградена върху 2800 кв.м застроена площ. Самата сграда ще е на два етажа с обща площ от 5000 кв.м. Най-близката жилищна зона е на повече от 500 м от урегулирания поземлен имот, а най-близката детска градина на повече от 700 м.
Предвиденият капацитет е обработка на около 320 броя свине и 40 броя едър преживен добитък на ден. Ще бъдат разкрити 50 работни места.
Фирмата вече има изградено предприятие в Нови Искър и е едно от най-модерните в страната. То е от първа категория и отговаря на всички европейски изисквания относно технологичното и техническо оборудване, сгради и съоръжения, а в цеховете на фирмата работят с последен модел месопреработвателни машини, внесени от водещи немски и холандски компании.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново